logonou.gif (6845 bytes)
logonou2.gif (4478 bytes)

drap.gif (16407 bytes)

corva_01.gif (328 bytes)
Especial Constitució Ajuntament d'Arenys de Mar (3/7/99)

ftal27.jpg (17180 bytes)Santi Fontbona (PSC) ha estat elegit, aquest migdia, alcalde d’Arenys de Mar amb els vots dels regidors del PSC, ERC i IC-V. Les tres forces polítiques han signat un pacte de govern per tota la legislatura que entre altres acords preveu que el cap de la llista d’ERC, Joaquim Ponsarnau, assumeixi l’alcaldia els dos anys finals del mandat. El nou equip de govern i l’anomenat ‘pacte de progrés’ ha estat durament criticat per Manel Calvo, portaveu de CiU, la llista més votada que s’ha quedat a l’oposició. El Ple constituent ha estat molt tranquil del que es podia intuir, d’acord amb les tensions polítiques dels últims dies. 150 persones han seguit la sessió a la sala de plens.

Santi Fontbona, ja investit alcalde, s’ha compromés a ‘fer un Ajuntament transparent i amb les portes obertes de bat a bat a tots els ciutadans i entitats". També ha remarcat la seva voluntat de treballar conjuntament amb els municipis veins de Canet, Caldes d’Estrac i Arenys de Munt. Entre altres línies de treball a apuntat la seva voluntat d’obrir Arenys al Mar "acabant amb la carretera N-II i la via del tren" i canviar l’estructura urbanística del poble "canviant la seva centralitat. Espero que el proper consistori celebri l’acte de constitució a Xifré". Santi Fontbona ha volgut remarcar, abans de fer el seu primer parlament com alcalde que "juro i promoeto que mentre sigui regidor i alcalde no mentiré mai a ningú".

El portaveu de CiU, Manel Calvo, ha fet un parlament força dur en el qual el cap llista d’ERC n’ha estat la principal víctima dialèctica. Calvo ha acusat a Ponsarnau de "no haver volgut negociar seriosament". Amb un constant to de ressentiment cap al pacte de progrés també ha criticat els anuncis de participació i obertura que han fet els portaveus de l’equip de govern: " parlen de participació i la primera actuació ja es fa des de la prepotència del govern. Se’ls ha vist el plumero". Calvo a anunciat una oposició "digne i constant per recuperar l’alcaldia".

Notícies de l'acte:

 

ftequip.jpg (12850 bytes)

El nou equip de govern a la porta de l'Ajuntament
(3/7/99)

Parlaments:

Vicenç Martí, portaveu IC-V

Joaquim Ponsarnau, portaveu ERC

Antoni Pera, portaveu PSC

Manel Calvo, portaveu CiU

Discurs d'investidura de Santi Fontbona com alcalde d'Arenys de Mar

Més informació:

Album fotogràfic de la sessió

Especial Informatiu de les Eleccions Municipals 99

La renúncia de Miquel Rubirola

corva2.gif (329 bytes)