logonou.gif (6845 bytes)
logonou2.gif (4478 bytes)
 

 

corva_01.gif (328 bytes)
Especial Constitució Ajuntament d'Arenys de Mar (3/7/99)

ftalcalde.jpg (18442 bytes)


DISCURS DE SANTI FONTBONA, ALCALDE D'ARENYS DE MAR A L'ACTE DE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT D'ARENYS DE MAR (1999 - 2003)

Senyores i senyors Regidors electes, Senyor Secretari de la corporació, senyores i senyors presents a la sala:

Vull agraïr-los la seva presència en aquesta casa que és sens dubte la casa de tots els arenyencs.

També em vull adreçar a tots aquells que ens escolten per Ràdio Arenys.

En primer lloc he de donar les gràcies als que m’han votat en aquest ple d’investidura, però també als que no ho han fet, perquè això ens ha de servir per no oblidar mai que no hem de governar per una part dels arenyencs sinó per a tot el poble.

Encara que el nou equip de govern té tota la legitimitat per gestionar, no en va suma una majoria dels vots emesos el passat 13 de juny, no ens quedarem aquí. El nostre objectiu es buscar el consens.

Potser desprès d’una campanya electoral, desprès de que es trenquin moltes legítimes expectatives és fa més difícil trobar la serenor. Però solemnement ens volem comprometre a buscar l’acord amb tots els grups en els grans temes, a recollir les opinions de tothom abans de prendre les decisions importants.

Les questions que tenim entre mans són massa decisives com per afrontar-les dividits.

Tenim la sort d’encadenar una sisena legislatura municipal democràtica, ja fa 20 anys que podem escollir l’Ajuntament.

I per això cal que comencem a anar molt més enllà , perquè a la democràcia no s’hi pot renunciar però si que es pot aprofondir.

Creiem que no ni ha prou amb que els ciutadans votin cada 4 anys i desprès callin.

Hem de trobar la manera de que tots aquells que vulguin participar en les activitats del seu poble tinguin manera de fer-ho.

Les portes de l’Ajuntament seran obertes de bat a bat. Cap arenyenc que vulgui intervenir en les activitats del seu poble no es sentirà bandejat.

Aquest serà un ajuntament transparent i farem tot el que calgui per aconseguir-ho.

I per aixó comptem amb totes les entitats. Arenys és ric en colectius i associacions, i promourem que encara ho sigui més.

Comptem amb els clubs esportius, associacions de pares i mares de les escoles, entitats culturals, grups jovenils, associacions de gent gran, associacions de veins, sindicats , grups de pescadors , d’internautes, partits polítics, associacions religioses, grups de solidaritat i benestar social o qualsevol altre organització, només així i amb el compromís de molts tindrem l’Arenys que tots volem.

Hem de desbordar els turons que encerclen la nostra vila. Ens hem d’obrir cap els quatre punts cardinals:

 • Cap a Arenys de Munt. Venim del mateix tronc i cal que entenguem que podem fer moltes coses junts.
 • Cap a Canet, millorant-ne especialment les comunicacions.
 • Cap a Caldes, buscant l’entesa més que la picabaralla.
 • I cap el mar. Arenys és una vila marinera, la pesca és una gran font de vida, el mar és un gran punt d’esbarjo. Hem d’acabar, amb un temps prudencial, amb les dues barreres que ens impedeixen l’accés: la N-II i la via del tren.

Acabar la Riera ara és una prioritat. També canviar la centralitat. L’eix del poble s’ha mogut. Hem de crear un nou centre al voltant de l’àrea de serveis del Calisay, Xifré, escoles i zona esportiva. Volem que la constitució del proper Consistori és faci ja amb l’Ajuntament al Xifré.

I volem un Arenys viu:

 • Hem de fer un poble on es pugui viure. Agradable. Equilibrat urbanisticament. Preocupat pel medi ambient.
 • Un poble atractiu per els qui el visitin, el que donarà vida al comerç local.
 • Arenys ha de ser capaç de generar feina. El polígon industrial, el port i el comerç han de ser pols d’activitat, i n’hem de promoure de nous
 • Hem de fer que els joves no necessitin marxar d’Arenys.
 • La nostra vila ha de ser un lloc amb activitat cultural que tingui ressó arreu.
 • Hem d’obrir-nos a les noves tecnologíes de la informació.
 • Arenys ha de ser un lloc creatiu on els joves puguin sommiar.
 • No deixarem passar cap oportunitat de donar vida a Arenys, de portar-hi activitats.

Arenys també ha de ser solidari. Des de l’Ajuntament tindrem una visió social.

A la nostra vila hi ha molta gent amb problemes que les administracions publiques hem de resoldre.

I no hem d’oblidar que malgrat tot vivim a una de les zones més riques del planeta i que per tant també hem de projectar aquesta solidaritat cap el tercer món.


El pluralisme és una de les bases de la democràcia. Aquest no faltarà als mitjans de comunicació municipals. Tampoc faltarà a l’Ajuntament on l’oposició disposarà del necessari per desenvolupar la seva tasca i tindrà més facilitats per accedir a la informació.

Fugirem del revanxisme i buscarem formes de participació de tots els grups polítics en la gestió municipal, perqué tot aquell que vulgui construir, tingui en l’equip de govern el suport necessari per a tirar endavant.

Vull agraïr, i en això penso que estic recollint l’esperit d’aquest consistori, als regidors que avui acaben el seu mandat, la seva dedicació, el seu esforç per Arenys.

Però molt especialment crec que s’ha de fer esment de la tasca de Miquel Rubirola, que en aquests anys com alcalde s’ha deixat la pell per fer allò que creia millor per Arenys. No sempre hem estat d’acord, però és de justícia fer esment de la seva tasca.

Es de justicia també, valorar i recordar a tots els alcaldes i regidors que han treballat pel nostre poble, gràcies a tots avui Arenys és millor. I ens agradaria comptar amb les seves opinions i experiències en aquells temes importants que s’abordaran al llarg d’aquest mandat.

També en aquest moment he de fer esment al bon equip de funcionaris i treballadors que tenim la sort de disposar. Més enllà del treball ben fet , s’ha d’entendre que hem de fer tot el possible per millorar el servei que donem als ciutadans.

A les campanyes es llencen eslogans que a vegades son buits de continguts. Els asseguro que aquesta vegada no serà així, entre tots aconseguirem donar un nou aire a l’ajuntament, perqué Arenys ha de sortir-hi guanyant .

Arenys viu un moment decisiu, els grans temes que s’han de resoldre només poden ser-ho des del consens. Us proposo que avancem cinc mesos els rellotges i que comencem ja el nou segle. Que avui comencem un nou mileni. Que Arenys emprengui aquesta nova etapa amb un esperit de progrés i d’entesa.

I perqué aixó sigui així, us prometo dedicació i treball, serenitat i fermesa, diàleg i consens.

I per damunt de tot honestetat i responsabilitat.

Aquest mateix compromis que prenc personalment l’exigirè a tots els regidors que formem aquest nou govern municipal

Voldria acabar aquesta intervenció amb unes paraules d’un gran arenyenc, d’algú que des d’aquesta mateixa sala va lluitar per fer realitat els seus somnis d’un Arenys millor.

En un "parentesi" poètic Fèlix Cucurull deia:

"Ara, plegats, hem de bastir un país

sense fam de cap mena, sense mites,

un país d’on no en calgui la fugida,

una pàtria on tu i jo puguem sentir-nos

plenament homes entre els altres homes"

Moltes gràcies.

SANTI FONTBONA I ARBÓS

corva2.gif (329 bytes)retorn.gif (392 bytes)