logonou.gif (6845 bytes)
logonou2.gif (4478 bytes)
 

 

corva_01.gif (328 bytes)
Especial Constitució Ajuntament d'Arenys de Mar (3/7/99)

ftponsa.jpg (14884 bytes)


DISCURS DE JOAQUIM PONSARNAU A L'ACTE DE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT D'ARENYS DE MAR (1999 - 2003)

El passat 13 de juny els vots dipositats a les urnes van donar 3 regidors a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, un resultat electoral que ens obre les portes al repte de dur a terme el nostre projecte, amb l’ajut d’un equip jove i honest, amb idees noves, fresques, il·lusionat amb la tasca que li pertoca.

No es pot negar que aquest resultat electoral és un pas important per a ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA ja que, en l’anterior legislatura, vam quedar fora de l’Ajuntament, una situació que podia haver estat no gaire engrescadora si no hagués estat per les ganes de continuar de la militància, tot i les limitacions que suposa aquesta circumstància.

Pel que fa a aquests quatre anys, hem de dir que agraïm a tots els grups municipals i, molt especialment, al Sr. Miquel Rubirola, el tracte deferent que van tenir amb ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, tot i no tenir representació a l’Ajuntament.

Atesos els resultats obtinguts, la militància i els simpatitzants d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA es van reunir per fer-ne la valoració i copsar l’opinió de les bases sobre la manera de gestionar aquesta força que els vilatans ens havien atorgat. La concorreguda reunió només va clarificar allò que molts ja intuïem: com seria de dificultós d’escollir l’opció a seguir. Els assistents a la reunió vam expressar amb total llibertat el nostre parer respecte a totes les qüestions que es van posar damunt de la taula.

Posteriorment, a partir de les converses mantingudes amb els diferents grups polítics i de l’avaluació que se’n va fer, l’assemblea d’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, va decidir, democràticament, de donar prioritat a l’anomenat Pacte de Progrés, un pacte que ens permet d’obrir una nova via d’acció municipal amb un clar referent de model de vila, posant per davant polítiques progressistes i de participació.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, com a partit nacionalista, obert i dialogant, no vol deixar al marge de la gestió municipal cap partit polític. Esperem l’oposició que correspon, però sempre amb un esperit constructiu i honest, i amb l’ànim conjunt de fer un Arenys cada dia millor.

Cal treballar de forma conjunta, tenir en compte tots els criteris i, en definitiva, buscar la màxima col·laboració i implicació de totes les forces en la gestió municipal.

Agafem la responsabilitat de la gestió municipal per aportar, amb la nostra manera d’entendre i de fer política, un aire nou per fer un Arenys on tots podrem sentir-nos com a casa, emparats en el refugi de les nostres tradicions, els nostres costums, de la nostra història i, sobretot, il·lusionats en el futur de la nostra vila.

A partir d’aquí tenim un compromís amb els arenyencs que han dipositat la seva confiança en nosaltres per treballar de valent per a la nostra vila i per Catalunya.

JOAQUIM PONSARNAU

ERC –Arenys de Mar –3 de juliol del 1999

corva2.gif (329 bytes)retorn.gif (392 bytes)