logonou.gif (6845 bytes)
logonou2.gif (4478 bytes)
 

 

corva_01.gif (328 bytes)
Especial Constituciˇ Ajuntament d'Arenys de Mar (3/7/99)

ftvicenc.jpg (16103 bytes)


DISCURS DE VICENă MART═, PORTAVEU DE IC-V, A L'ACTE DE CONSTITUCIË DEL NOU AJUNTAMENT D'ARENYS DE MAR (1999 - 2003)

Tots sabem que no existeix el determinisme hist˛ric, si, per˛ la bogeria i la sorpresa o millor dit, en el nostre cas la sorpresa i la bogeria. El dia 13 de juny el poble d’Arenys va triar 17 regidors i regidores. En cap cas va triar un alcalde.( La nostra legislaciˇ, ens agradi o no aixÝ ho determina. Si algun grup creu que aix˛ ha de ser d’una altra forma hauria de fer propostes per a modificar la llei electoral. Aquesta Ús una llei electoral que castiga als grups mÚs petits. El SENYOR Hom ens perjudica prou i d’aix˛ ning˙ vol parlar. En Canvi aquells que sou beneficiats per aquest "Senyor" us queixeu si a sobre alguns que tambÚ patim les vostres lleis desprÚs en volem gaudir d’aquells petits avantatges que aquestes ens donen.).

La sorpresa es va produir quan el resultat obtingut donava minoria majoritÓria de regidors progressistes en detriment d’una minoria conservadora. La bogeria quan aquests no van saber assumir la seva derrota. Manel Calvo no ha perdut les eleccions. Les ha perdut un grup, un partit. Es necessari que tots assumim la nostra responsabilitat i que aquesta no es transfereixi als altres en els moments de derrota.

Les eleccions les ha perdut ConvergŔncia i Uniˇ, no Manel Calvo. Les eleccions les hem guanyat els que pensem diferent. No hem robat res. Hem pactat seguint les normes democrÓtiques. Malgrat no us agradi la vict˛ria ha estat justa. No us demanem que vibreu amb la nostra vict˛ria ˙nicament que l’accepteu. Que deixeu les males arts, calumnies difamacions i amenaces. Que ens respecteu personalment i critiqueu tant com vulgueu la nostra feina polÝtica.

Arenys no ha estat diferent al que passa a Europa: La voluntat de consensuar programes des dels quatre referents de l’esquerra europea (socialdem˛crates, nacionalistes d’esquerra, neocomunistes i verds) en sintonia amb aix˛ a Arenys socialdem˛crates, nacionalistes d’esquerra i l’esquerra verda ens hem posat d’acord amb un programa per a governar la nostra poblaciˇ. Un programa on ha existit una forma diferent de prioritzar els problemes i d’articular les solucions. ╔s el nostre un projecte per a realitzar fins les arrels la significaciˇ etimol˛gica de democrÓcia: fer veritable local, nacional i internacionalment la soberania popular. Sense participaciˇ, sense sobirania popular no hi ha democrÓcia. ╔s aquest el concepte guanyador a les darreres eleccions el perdedor ha estat el despotisme ilĚlustrat.

VICENă MART═

corva2.gif (329 bytes)retorn.gif (392 bytes)