(5/2/99) L'alcalde Miquel Rubirola ha fet públic, en roda de premsa, la seva decissió de no tornar a encapçalar la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals. La voluntat de Rubirola de retornar a la seva activitat professional d'economista ha estat respectada per les direccions i assamblees de CDC i UDC. L'anunci de Miquel Rubirola s'ha fet coincidir amb el nomenament de Manel Calvo, actual regidor d'Hisenda, com a candidat de CiU a l'alcaldia d'Arenys a les properes eleccions municipals.

VilaWeb-Arenys i la Web d'Arenys us ofereixen els textos de la carta de Miquel Rubirola explicant la seva decissió a la militància de CDC i UDC. I el comunicat de premsa on la direcció dels dos partits nomena a Manel Calvo, candidat de CiU. També podeu llegir el xat que Miquel Rubirola va fer el  1 d'abril de 1997.

Carta adreçada per Miquel Rubirola a les assamblees   locals de Convergència Democràtica de Catalunya i Unió Democràtica de Catalunya.

A l'atenció de la senyora Teresa Vallcorba, presidenta local de CDC i del senyor Carles Gironès, president local d'UDC

Benvolguts amics:

Us expresso el meu agraïment per la vostra amabilitat en sol·licitar-me que encapçali novament la llista de la coalició de CiU a les properes municipals del 13 de juny de 1999. La vostra confiança i la dels comitès locals que representeu constitueix un honor immerescut ja que no soc mes que un arenyenc del comú que gràcies a l'esforç de moltes persones i en particular dels regidors de la coalició, avui a l'Ajuntament, ha pogut servir, fins ara, els nostres convilatans, des de la casa de la vila, que es la casa de tots els arenyencs.

L'any 1995 la magnífica entesa entre la militància local de Convergència i d'Unió va permetre presentar un bon programa a la ciutadania, programa que va merèixer la seva confiança i que hem aplicat en bona part al llarg d'aquests quatre anys. L'aplicació d'aquest programa ha estat possible pel fet de comptar amb regidores i regidors molt qualificats, lliurats del tot al servei de la nostra comunitat i exercint l'obligació de governar des d'una honradesa absoluta. El mèrit, doncs, dels encerts és d'ells i també de les persones que ens han fet costat aquests anys des de posicions ideològiques diverses, moguts només per l'afany de fer caminar les coses cap endavant.

L'any 1999 té doncs, un punt de partença molt diferent al de l'any 1995. Ara hi ha una amplia experiència de govern; hi ha una molt bona base d'obra feta i un gruix important de projectes a punt d'arrancar; hi ha un conjunt de persones capacitades, molt ben preparades, que poden continuar la tasca empresa l'any 1995, si els electors fan confiança en la coalició de CiU, com desitjo i confio.

T'inc el convenciment que els homes i dones de CiU i d'altres simpatitzants sense adscripció política precisa, constitueixen elements molt valuosos per a la nostra vila ja que són portadors d'uns valors d'il·lusió, tolerància, eficàcia i voluntat de servei a les persones en el marc d'una concepció de Catalunya com a nació i d'Arenys de Mar com a petita pàtria. Aquests valors i la capacitat de presentar un programa il·lusionat i engrescador, amb projecte de futur orientat al benestar dels nostres convilatans poden concretar-se molt bé sense la meva presència com a cap de la llista del 1999. La força del conjunt de les dones i homes que s'estimen la vila i es poden aplegar al voltant de CiU per a la contesa electoral del juny, és molt considerable, i no precisa cap altre orientació que la que donarà el nou cap de llista. Es per això, que ara em correspon cedir el lloc preferent i posar-me al servei de la persona que designeu per aquesta funció.

Quan l'any 1994 vaig decidir servir els arenyencs, des del govern municipal o des de l'oposició, segons fossin els resultats electorals del 1995, la meva opció obeïa a la convicció que es bo retornar al lloc de naixement una part dels fruits que tots rebem pel fet de pertanyer a una comunitat i més quan es tracta d'una comunitat amb alta qualitat hunana, com és el cas d'Arenys de Mar. Com ja sabeu, la decisió d'entrar a la política municipal fou adoptada només per a una legislatura, la que finalitza el 13 d juny d'enguany. Aquests cinc anys han estat extraordinàriament valuosos per a mi, la meva família i els meus amics i confio que, també, hagin aportat quelcom de positiu als assumptes de la vila. Ara és hora que jo retorni amb major dedicació a la professió que desenvolupo com a ciutadà d'apeu i que pugui atendre les exigències d'aquesta professió que evoluciona amb intensitat en aquest món accelerat i canviant que ens ha tocat de viure. Se que entendreu que la meva fidelitat a un projecte continua i que l'estima a les coses de la vila prossegueix mes viva que mai, si bé concretaré la dedicació des de la simple ciutadania. Ja sabeu que no hi ha una professió "d'Alcalde" i que mai he considerat la meva participació a la política local des del punt de vista "mesiànic" o de predestinació.

Us demano que, respecte al nostre candidat i al grup de persones que l'acompanyin, tingueu la mateixa generositat que heu tingut amb mi. És vital que la persones designada percebi la nostra simpatia i encoratjament, ja que això dona ales i permet guanyar seguretat. Ara ens hem de posar tots a la feina per fer possible renovar la confiança dels electors i prosseguir servint els nostres convilatans. La festa de les eleccions democràtiques és a prop i la preparació d'aquests anys dona una bona base per a concretar novament un projecte renovat, engrescador i ben ajustat a les necessitats de la nostra vila i a la extraordinària perspectiva de futur que obre el nou mil·leni.

Rebeu una forta abraçada del vostre amic

signatura.jpg (4243 bytes)

Arenys de Mar, a 25 de gener de 1999

 

COMUNICAT A LA PREMSA:
Anunci del candidat de CIU a les properes eleccions municipals

Ma.Teresa Vallcorba i Angel, presidenta local de CONVERGÈNCIA DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA d'Arenys de Mar i Zenon Tomás i Palomer president local en funcions d'UNIÓ DEMOCRÁTICA DE CATALUNYA d'Arenys de Mar, fem constar que respectem i comprenem la decisió del nostre company Miquel Rubirola i Torrent de no presentar-se novament a les eleccions municipals en qualitat de cap de llista de la coalició Convergència i Unió. Alhora volem manifestar que som conscients que el treball iniciat l'any 1995, que va comportar una profunda renovació en les formes i en les persones, va ser i és acceptat majoritàriament per la població, i que la feina feta demostra que s'han anat complint amb escreix els compromisos contrets. Entenem, però, que el projecte no ha finalitzat i queda encara molta tasca a fer en la propera legislatura o mandat, i per això en l'ànim de la coalició que formem els dos partits polítics s'ha fet present la voluntat de continuar el treball iniciat. I ha estat també per això que les militàncies i les direccions locals dels partits de la coalició han acceptat la candidatura que avui presentem a la premsa i li han donat suport.

Aquesta candidatura serà encapçalada per Manel Calvo i Catà, i en formaran part militants que en aquest moment serveixen els ciutadans des de l'Ajuntament, com ara Zenon Tomàs i Palomer, Joana Asensio i Solaz, Benet Maimí i Pou, Agustí Puig i Català, Laura Dias i Caballé, Francesc Cassà i Caballé i altres homes i dones de CiU acompanyats de tots aquells que comparteixin el nostre projecte.

Entenem que aquesta és una proposta de continuïtat i de futur, que té la pretensió d'engrescar el conjunt de la població i es fonamenta en la garantia que dóna l'obra de govern feta, en els múltiples projectes endegats o a punt de començar i sobretot en una gran dosi d'il·lusió i una ferma voluntat de servei a la Vila. Per aquests motius i per la perfecta harmonia i col·laboració que en tot el procés ha regnat entre els dos partits de la coalició, afrontem amb optimisme la propera contesa electoral.

Arenys de Mar, 5 de febrer de 1999.

Ma.Teresa Vallcorba i Angel. Presidenta local de CDC
Zenon Tomàs i Palomer. President en funcions d’UDC