BENVINGUTS I BENVINGUDES AL WEB DE L'ESCOLA DE MÚSICA CARLES G VIDIELLA.

Internet i les noves tecnologies han obert un nou món de les comunicacions i la nostra escola de música no vol quedar enrere. En aquest web coincideixen dues formes de comunicació: una de les més actuals (internet) i una de les més antigues (la música).Des que el món és món, la necessitat de comunicar-se que té l'ésser humà ha estat present a totes les cultures.

La importància creixent que la formació musical va adquirint a la nostra societat, fa que ens plantegem que la nostra escola ha de treballar perquè grans i petits puguin augmentar la qualitat de vida que dóna tenir coneixements musicals.

La intenció d'aquest consistori és facilitar al màxim que l'Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella esdevingui una escola per l'època en què estem i pugui donar a ple rendiment un ensenyament vàlid per al segle XXI. I des de la mateixa escola i aquest ajuntament assumim el repte amb entusiasme i optimisme.

Aquest web neix com una eina perquè tothom pugui conèixer millor l'Escola de Música d'Arenys de Mar.

Ajuntament d'Arenys de Mar


PREGÓ DE SANT ZENON 2004 : 20 ANYS ENSENYANT A ESTIMAR LA MÚSICA

Els primers compassos de l'actual Escola Municipal de Música Carles G. Vidiella van sonar ara fa vint anys, al casal de Joventut Seràfica. Un any abans, el 1983, s'havien posat en marxa les primeres activitats: un curset d'iniciació a la música i una escola taller. Davant de l'èxit d'inscripcions, un grup d'arenyencs es va encoratjar a posar en marxa el projecte d'una escola de música a Arenys de Mar, convençuts que calia omplir un buit cultural important.

L'any 1986, l'Escola es va traslladar a can Juncosa, l'actual seu de la Biblioteca municipal, i s'hi va estar cinc anys, tot i que les condicions de l'edifici no eren gaire bones. Amb tot, el centre no deixa de créixer i d'ampliar l'oferta educativa. L'any 1990, va arribar un nou canvi d'ubicació. L'Escola s'ha d'instal·lar al casal parroquial per les obres de construcció de la Biblioteca. No serà fins al 1999 quan l'Escola estreni, finalment, una seu pròpia i adequada a les seves necessitats: l'actual centre de l'edifici del Calisay. Va ser aleshores quan l'Escola va passar a ser municipal i es va batejar amb el nom del pianista arenyenc Carles G. Vidiella (Arenys de Mar, 1956-Barcelona, 1915).

Aprendre a conviure i a estimar la música són els objectius fonamentals de l'Escola de Música, que té més de 200 alumnes i que compta amb un claustre de més de 20 professors. El centre està obert a tothom, sense limitacions d'edat, i l'oferta és molt àmplia. Es pot optar per tres matèries ben diferenciades: llenguatge musical i cant coral -hi ha 6 nivells diferents: des de sensibilització fins a adults-, instruments -es pot triar entre 16 opcions, com ara piano, saxo o violoncel- i grups instrumentals i vocals -des d'orquestra de corda fins a cor de joves-. A més, és membre de l'Associació d'Escoles de Música de Catalunya (ACEM), que promou trobades escolars, intercanvis i formació continuada del professorat, i totes les famílies d'alumnes de l'escola en són socis. L'associació vetlla per la difusió musical del municipi: organitza cicles de concerts i cursets monogràfics oberts a tothom.

L'Escola de Música vol compartir la celebració d'aquests vint anys amb tots els arenyencs i, a més del pregó, oferirà un concert extraordinari per Sant Zenon. Alumnes, mestres i familiars us conviden a gaudir de la festa i us desitgen una bona Festa Major.

Sant Zenon 2004!