Les Imatges

La Webcam
Animació

Els videos
Riera Bisbe Pol

Fotografies
La Riera torna a baixar
Tot just acabat el ruixat
El tram final de la Riera d'Arenys
Inundació al Supermercat del Bareu
El Bareu arrossega cotxes i inunda
la NII
Més imatges del rial del Bareu
La Guardia Civil inundada
Des de Sant Vicenç de Montalt

La Crònica

23 de setembre
Baixa una rierada "com les d'abans"
20:00h. Vilaweb-Arenys
Les intenses pluges provoquen una rierada a Arenys de Mar
21:00h. Vilaweb
La tromba aigua que ha caigut al Maresme ha arrossegat 12 vehicles
22:00h. Vilaweb

24 de setembre
El dia després: zona catastròfica
8:00h. Vilaweb-Arenys
Els alcaldes dels dos Arenys, Caldes i Canet es troben per valorar els danys
12:00h. Vilaweb-Arenys
Primeres valoracions dels danys i primers compromisos d'ajut
20:00h. Vilaweb-Arenys
Informe meteoròleg Dani Ramírez
llista arenyautes
Recull d'articles
El Punt

25 de setembre
Editorial
El Punt
Recull d'articles
El Punt
Entrevistes
El Punt

 Rierada del 23 de setembre de 2002
La Crònica

Editorial El Punt
edició 25/09/2002

Rierades sense avís que requereixen ajuts urgents

Arenys de Mar i Arenys de Munt tornen a ser actualitat per una rierada que dilluns al vespre va arrossegar vint-i-un vehicles. El fort aiguat -vuitanta-tres litres per metre quadrat- va caure en molt poc temps. Els alcaldes de les dues poblacions qualificaven ahir d'històrica aquesta tempesta, que ha provocat danys materials encara per quantificar. Calculen que a Arenys de Munt les pèrdues en béns públics ascendeixen a 330.000 euros. Els ajuntaments s'han d'afanyar a valorar el cost de la rierada per exigir posteriorment ajuts a les administracions superiors. De moment, ahir tant la Diputació de Barcelona -amb la presència del diputat de Règim Intern i alcalde de Caldes, Joan Rangel- com la Generalitat de Catalunya telefònicament -a través de la directora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Marta Lacambra, i del delegat del govern a Barcelona, Ignasi Garcia Clavel- han expressat la seva voluntat de col·laborar amb els municipis afectats. Els desperfectes causats per l'aigua a Caldes d'Estrac i Canet de Mar van ser dilluns molt menors al dels dos Arenys.

La sorpresa de la tempesta, que cap servei meteorològic -ni el de la Generalitat ni el del Consell Comarcal del Maresme- va preveure amb prou antelació, obliga a una profunda reflexió. Ens hem de preguntar si realment ningú -cap servei públic- podia haver advertit els ajuntaments amb més marge de temps. S'imposa, també, una revisió del sistema de comunicacions, atès que els consistoris van rebre el fax d'avís quan ja tenien l'aigua a sobre i inundava els carrers.

Que el cobriment de la riera d'Arenys de Mar hagi respost, segons l'alcalde, Joaquim Ponsarnau, és positiu. Però ara cal prendre mesures per evitar que altres trams de la mateixa riera i els rials laterals que estan sense cap tractament hidràulic disposin d'una actuació -no necessàriament de formigó- per a futures tempestes. Malauradament, Arenys de Munt aprofitarà la conjuntura per menar la pressa a l'Estat en el projecte de la seva riera.