La Web d'Arenys
Fotos: Bertran

Notícies
informatiu digital d'Arenys


24 de desembre de 1996

La Riera pren forma

El cobriment de la Riera entre l'Arxiu i l'antiga Sala Mercè permet anar veient quina serà la nova fesomia que tindrà el centre d'Arenys. Malgrat el retard provocat per les pluges de les últimes setmanes l'empresa constructora ha complert el compromís de tenir comunicats els dos costats de la Riera durant les festes de Nadal. Aquesta era una reivindicació dels botiguers per intentar mantenir un mínim ambient comercial nadalenc.

Els obrers i les màquines n'han tingut prou amb tres dies per deixar coberts els 108 metres de Riera compresos entre l'Arxiu i la Sala Mercè. El ritme de treball ha estat espectacular i ha fet les delícies de les desenes de jubilats que a migdia, quan el sol escalfa, han seguit les obres des de primera línia. El nivell de camaraderia i bona relació entre els espectadors i els treballadors de Dúmez y Copisa ha arribat a permetre autèntiques converses tècniques sobre com avançaven les obres.

La vigília de Nadal tot el nou espai central de la Riera ja ha quedat obert als vianants. L'Ajuntament hi ha posat posat, provisionalment, uns parterres amb avets per aconseguir una ambientació d'acord amb les dates. Des del mig de la gran placa de formigó es pot començar a agafar consciència de com serà la nova Riera. Malgrat tot la imatge definitiva dependrà del projecte d'urbanització final. L'Ajuntament ja ha començat agilitar el concurs per decidir quin despatx d'arquitectura l'haurà de fer .
Passat el Nadal es previst que s'obri al trànsit de vehicles el nou espai cobert del capdevall de la Riera. Malgrat que continuaran les restriccions de la circulació es pretén obrir el pas entre el carrer de la Parera i el carrer d'Amunt.

A contrarellotge davant de la Plaça del Mercat han continuat les obres de canalització, més endarrerides per causa de la pluja i les últimes rierades. Aquesta fase de l'obra acabarà a la cantonada del carrer de l'Olivar. La caixa de formigó quedarà, en aquest indret, apunt de cobrir un cop s'hagi fet el nou tram comprès entre el Xifré i el carrer de l'Olivar. Aquesta nova fase es començarà a construir després de Nadal i les obres es faran des de muntanya cap a mar.
Aquests dies tambe s'ha fet l'ampliació del pont del carrer Arxiprest Rigau. S'hi han posat bigues, fins a vuit metres d'amplada, pel costat de muntanya. L'objectiu d'aquesta obra ha estat alinear l'accés al Parc de Lourdes amb la sortida del carrer Horta Matanzas. Un cop urbanitzat s'aconseguirà un pont considerablement més ample.


Sobre la Riera hi ha informació a:

  • Baixa la Riera!: La rierada arrossega arbres.
  • A tocar ratlla: hi ha els comunicats d'oposició al cobriment de la Riera.