La Web d'Arenys


N@tícies
informatiu digital d'Arenys


5 de desembre de 1996

L'aigua arrossega tres arbres i les voreres de la Riera

A quarts de sis de la matinada encara era negra nit. No ha fet un gran aiguat, només 26 litres per metre quadrat. La riera ha baixat plena i ha trobat els blocs de formigó que intentaven protegir els murs en construcció.
El remei ha estat pitjor que la malaltia i en poca estona l'aigua ha descalçat els dos laterals de la Riera. Tres arbres i les voreres de cada costat s'han enfonsat. Davant de la botiga de fotografia Bertran tot just ha quedat un metre i mig de pas. Enfront de la Llibreria Santa Maria ha quedat una mica més d'espai. L'aigua s'ha endut una vintena de metres del col.lector d'aigues residuals d'Arenys de Munt.

L'alcalde Miquel Rubirola ha ordenat desallotjar tres cases de la Riera. Després d'una inspecció dels arquitectes municipals i els bombers els veïns han pogut tornar als seus habitatges. A primera hora del matí, i amb tota la zona acordonada, els operaris de l'empresa Dúmez Copisa han començat les feines de desenrunament i recostrucció de les dues voreres.

Foto: Bertran

Més seguretat

A mig matí l'alcalde ha convocat una reunió de crisis, amb polítics i tècnics. El Director General de la Junta d'Aigues, Joan Martí i el responsable de les conques del nord, Enrique Moya han vingut a Arenys per veure els danys provocats per la rierada.
Vist el desastre produït per les hipotètiques defenses que s'havien previst s'ha acordat augmentar les mesures de seguretat mentre es realitzin les obres.
També s'ha decidit que la propera fase del cobriment, a partir del carrer de l'Olivar, es farà al revés d'aquest primer tram. L'obra es farà des de muntanya cap a mar.

El arbres

Els tres plataners que han quedat completament desarrelats han estat traslladats a uns terrenys municipals on hi ha els altres dos que van transplantar-se des del capdavall de la Riera. Segons ha dit el regidor de medi ambient, Agustí Puig, els dos primers plataners ja han brotat i esperem que aquests tres també puguin transplantar-se sense problemes. Un quart plataner, que l'aigua l'havia afectat lleugerament, l'han tret perquè, segons els tècnics, ja estava mort.
L'aigua de la claveguera d'Arenys de Munt ha estat vessant durant tot el dia pel mig de la Riera. Al capdavall, davant de l'Ajuntament hi ha una gran bassa d'aigua bruta que arriba fins més amunt del carrer de la Perera.


Sobre la Riera hi ha informació a:

  • La Recu's Web: té una fotografia antiga del tram en obres.
  • A tocar ratlla: hi ha els comunicats d'oposició al cobriment de la Riera.