Coneguem els Arenys

El Grup Fotogràfic d'Arenys de Munt ha fet un interesant reportatge que dóna resposta a una d'aquelles curiositats que sovint es platejaven els arenyencs, "on són i com són els altres Arenys?".

L'exposició "Coneguem els Arenys" recull un centenar de fotografies representatives dels cinc pobles. Els Arenys més coneguts són els d'El Maresme: Arenys de Munt i Arenys de Mar. A la Franja de Ponent n'hi ha dos més, una mica separats entre ells, Areny de Noguera i Arenys de Lledó. I a l'Alt Empordà, dins del municipi de Garrigàs, hi ha Arenys d'Empordà.

La iniciativa del Grup Fotogràfic ha generat interès i espectació als cinc pobles que per primer cop s'han trobat en un acte públic. Això va succeir , a Arenys de Munt, per la inauguració de l'exposició, per la festa del Remei, la festa major petita d'Arenys de Munt. Arenys.org ha fet una selecció i adaptació a l'espai de les fotografies i els textos de l'exposició.

El Grup Fotogràfic d'Arenys de Munt és una entitat jove i dinàmica que es va fundar l'any 1982 amb l'objectiu de fomentar l'art de la fotografia entre els arenyencs. Ara ja són 25 socis que es reuneixen cada setmana, al local del primer pis de la biblioteca, per explicar les noves tècniques, intercanviar impressions o tan sols revelar l'últim rodet que han tirat. L'associació va començar fent exposicions i concursos que s'han anat consolidant amb els anys. Ja és tradicional i esperada l'exposició que fan per Sant Martí i la mostra dels treballs dels socis que presenten per l'Onze de Setembre. El president de l'entitat, és des de fa anys, Antoni Marpons.

ARENYS.ORG / Grup Fotografic d'Arenys de Munt 2000 © AMPLE 24 Sccl i els seus respectius autors