Sant Roc!!! El Vot de Vila
Visca sant Roc gloriós! Aquest és el crit del dia 16 d'agost. Els macips, guarnits amb faixa vermella, picarols a les cames, espardenyes de veta i amb l'almorratxa a la mà alliberen amb aigua perfumada i prodigiosa de tot mal. El Vot de Vila s'acompleix cada any quan els macips i les captadores s'allunyen carrer avall acompanyats del so amable del flabiol i el tamborí.
Sant Roc també té un espai propi a Arenys.Org, on es recullen articles sobre el tema que al llarg dels anys han escrit diferents d'arenyencs, així com una col·lecció de programes de festa des de l'any 1990, o diferents arxius audiovisuals. Si la benedicció no arriba a casa acosteu-vos a les pàgines de Sant Roc!

Sant Roc, 16 d'agost
També us recomanem:
El programa d'actes de l'Ajuntament d'Arenys de Mar

Sant Zenon... és Festa Major!
La Festa Major d'Arenys de Mar ja és en marxa! El programa d'actes és molt extens i el gran nombre de convocatòries anuncien uns dies intensos i que no deixaran massa temps per descansar. Arenys.Org, VilaWeb-Arenys i diversos arenyautes estem fent un reportatge fotogràfic de la Festa. Les fotografies que les càmeres capten pel carrer es publiquen continuament a la web. Si teniu alguna imatge que us agradaria fer pública no dubteu a enviar-la.
Des d'aquí trobareu la crònica digital que cada any elabora Arenys.Org. També podeu consultar les fotografies de Festa Major que publica l'Ajuntament.
Sant Zenon, 9 de juliol
També us recomanem:
Sant Zenon 2001
Sant Zenon 2000
Sant Zenon 1999

Crema de la Bóta
Cada 29 de juny, per Sant Pere, es celebra d'una manera molt especial la commemoració de la consagració de la Parròquia de Santa Maria d'Arenys de Mar que data del 1686. Com a mínim des de començaments del segle XVIII, es ve celebrant aquesta festa que es caracteritza per la crema d'una bóta enquitranada, ofrena durant molts anys dels pescadors. El web de la bóta recull forces fotografies, relats, gravacions de vídeo qualsevol cosa relacionat amb aquesta ancestral i peculiar festa de la nostra vila.

Sant Pere, 29 de juny
 
 
 

Revetlla de Sant Joan
Un any més hem preparat un espai per a la gran celebració del solstici d'estiu: la Revetlla de Sant Joan. Unes pàgines farcides de festa, que recullen totes les activitats que es celebren a Arenys i arreu dels Països catalans. I pels que volen muntar-se la festa des de casa teniu la Revetlla digital!
Arenys.Org ja ha publicat les fotografies de la revetlla d'Arenys, la nit més curta però alhora la més llarga.
Solstici d'estiu, 23 de juny
També us recomanem:
Video Sant Joan 2001
Revetlla en DHTML

Nit de Naps
Un any més els napaires i les penjacols d'Arenys han sortit la Nit de Reis a penjar-se naps i cols, mutuament, en un mena de teràpia col·lectiva. L'inspiració i la creativitat poètica de napaires i penjacols ha quedat fora de dubtes un any més. Els naps són el símbol fàl·lic més grotesc que dóna la terra i els xicots els pengen estratègicament als balcons de les mosses. Tot plegat passa la nit de Reis, la més esbojarrada de totes.
Nit de Reis, 5 de gener
També us recomanem:
Nit de Naps 2001
Nit de Naps 2000
Nit de Naps 1999
Nit de Naps 1998
Nit de Naps 1997

ARENYS.ORG / VilaWeb-Arenys 1996-2002© AMPLE 24 Sccl i els seus respectius autors