LA LLISTA DE CORREU D'ARENYS SOLIDARI

La llista de correu associada a Arenys Solidari neix en un moment en el que el grup s'estructura en comissions i genera un volum d'activitats i reunions que imposssibilitat a tots els membres estar al corrent de tota la informació del grup. La llista permet la difusió de totes aquestes notícies, reunions, idees, actes i altres, de manera ràpida, econòmica i fàcil al gran ventall de persones que formen el grup.

Un altre dels objectiu és coordinar els esforços en el camp de la cooperació a Arenys de Mar, no duplicar esforços i estar al corrent del treball d'altres ONG's del pobles, però per sobre de tot que sigui un ampli espai de diàleg. És per aquest motiu que la llista també acull altres persones no vinculades directament amb Arenys Solidari, però que treballen en aquest mateix camp.

Per a donar-vos d'alta tan sols heu d'enviar un missatge a xarxasolidaria@arenys.vilaweb.com explicant qui sou i apuntant la vostra intenció a formar part de la llista.

La llista és un espai lliure i de comunicació on es pot desenvolupar qualsevol tema o informació referent a temes de cooperació i solidaritat. Es demana només un respecte pels altres companys de llista. En les llistes de correu hi ha unes determinades normes de conducta; us en fem cinc cèntims (trobareu un document més extens aquí):

 • Abans d'enviar un missatge no només heu de meditar el contingut, sinó també pensar en els destinataris. És a dir, no inclogueu missatges adjunts (attachments) si no esteu segurs que el receptor ho pot visualitzar. Cal tenir en compte que no tots els usuaris utilitzen el mateix client (programa) de correu electrònic ni el mateix sistema operatiu (Windows, Mac, Linux...). Per tant, intenteu NO enviar missatges adjunts (word, gif, jpg, zip...) a la llista; Internet ofereix altre tipus d'aplicacions per intercanviar informació d'aquest estil. Poseu-vos en contacte directament amb asolidari@arenys.org i pengem la vostra informació en alguna pàgina a internet (per un temps definit o indefinit).
 • Si malgrat tot és INEVITABLE enviar un missatge que no sigui text, per exemple, si voleu enviar un fitxer Word, hauríeu de preguntar abans a la llista alguna cosa així com:"Tinc un text molt interessant escrit en Word. Algú està interessat en rebre'l?" Però recordeu que tenir cura amb la mida dels missatges. Incloure llargs fitxers Word, fotos, Powerpoints o altres, pot fer el vostre missatge tan llarg que tingui problemes de recepció, així com consum de recursos innecessaris al receptor del missatge, o fins i tot que es faci aburrit o no s'arribi a llegir tot.
 • Les aplicacions Internet cal conèixer-les i utilitzar cadascuna d'elles per a la finalitat que foren dissenyades. El correu electrònic ha de ser utilitzat amb mides de missatges moderats, ja que per a mides grans és més útil penjar una pàgina a internet.
 • Normes d'estil:
  • La incorporació de frases amb lletres majúscules en un missatge indica que s'està cridant.
  • Utilitzeu símbols per emfasitzar paraules o frases. Podeu utilitzar el símbol * per a dir *això és molt important* o _remarcar això altre_
  • Utilitzeu "smileys" per a indicar el to de veu (si mireu aquests símbols de costat veureu un parell d'ulls, un nas i una boca):
    •    :-) si esteu contents
    •    :-( si esteu tristos
    •    :-D si esteu rient
    •    ;-) si piqueu l'ullet    ...i n'hi ha molts més!
  • Ompliu el camp Assumpte: (Subject:) amb una frase curta i descriptiva del contingut del missatge.

ATENCIÓ La llista té unes limitacions tècniques que encara hem de resoldre:
 • Si voleu respondre un missatge a tota la llista haureu d’escriure l’adreça llista-asolidari@arenys.org en el camp de destinatari. La resposta automàtica (replay) anirà individualment a l’autor del missatge i no a tot el grup.
 • No patiu si no rebeu el missatge que heu enviat. Si voleu rebre una còpia d’aquest escriviu la vostra adreça en el camp CC.

Si us voleu donar de baixa de la llista tan sols heu de fer arribar un missatge a asolidari@arenys.org.

 

Espai allotjat a: