NO FORADEM MÉS LA TORDERA!

El passat dijous 7 de juny, l’Agència Catalana de l’Aigua va intentar iniciar la construcció de dos pous a Palafolls per extreure més aigua de la Tordera, aqüifer declarat sobreexplotat per la mateixa entitat.

La construcció d’aquests dos pous és la única resposta als problemes que patim amb l’aigua que han fet durant tot l’hivern. Una resposta que no resol els problemes que tenim i que posa en perill el futur dels nostres pagesos –sobretot de Palafolls, Blanes i Malgrat- per les possibilitats d’assecament i/o salinització dels seus pous.

L’Aqüífer de la Tordera està sobreexplotat i cal iniciar, urgentment, mesures d’estalvi i de racionalitat en l’ús de l’aigua. Les embotelladores, les indústries, el turisme exploten l’aigua sense aturador i ens deixen l’aqüífer salinitzat.

Fa vuit mesos van declarar sobreexplotat l’aquífer encara que des d’inicis dels vuitanta ja es denunciava el problema de la Tordera. La Plataforma Salvem la Tordera va proposar un pla de xoc per estalviar aigua i fer-ne un ús més racional que no ha tingut cap resposta des de les administracions.

No s’ha fet res ja que es planteja la dessaladora com a única possible solució quan n’hi ha d’altres més barates i eficients. Així els més sensibles, pagesos i ciutadans, pagarem (uns amb el rebut de l’aigua i altres amb l’eixut dels seus pous) una aigua que genera beneficis milionaris a embotelladors, industrials, hotelers i promotors especuladors.

Tot i la moratòria en fer pous nous, l’ACA va intentar foradar amb dos pous més a Palafolls, diuen, per assegurar aigua per la temporada turística.

Així aconseguiran accelerar el procés de salinització i obligar la construcció d’una dessaladora innecessaria però molt lucrativa per a alguns.

Per "salvar" la temporada cal tirar endavant el pla d’estalvi i, a l’espera que es posi en funcionament la depuradora -que permetrà reutilitzar aigua-, utilitzar aigua del Ter com ja s’ha fet altres vegades.

Des de la Plataforma Salvem la Tordera creiem que encara estem a temps de presentar alternatives sostenibles a la gestió de la Tordera i demanem als nostres representants polítics que rectifiquin d’actitud.

La plataforma dóna suport als pagesos i a l’Ajuntament de Palafolls i us anima a sumar-vos a la resistencia que estan fent els pagesos demostrant que volem una gestió responsable i socialment justa del nostre territori.

Manifestació i acampada popular el proper dissabte 16 de juny, a les 12 del migdia, als pous de Palafolls, Pla de PALAFOLLS (AL COSTAT DEL MOLÍ D'EN PUIGVERT)

Defensa la Tordera, defensa el teu territori!

PLATAFORMA SALVEM LA TORDERA