triangle
La crònica de la nit del 13-J:

ERC, amb tres regidors, 'guanya' les eleccions municipals d'Arenys de Mar.

El tres regidors d'ERC tenen una força molt important en qualsevol combinació de regidors d'un possible pacte. Quim Ponsarnau, cap d'ERC, estava radiant. Tots els alcaldables i membres de les candidatures han anat a la seu d'ERC, al carrer de sant Zenon, per felicitar als republicans.

ERC ha triplicat el nombre de vots i ha guanyat més de 12 punts de percentatge. Només els més optimistes havien pensat en aconseguir tres regidors. Cesc Montmany, el tercer de la llista, encara no ho havia acabat de païr. En Quim Ponsarnau, s'ha aferrat al seu eslogan -'Un aire nou'- al valorar la seva nova situació  i ha insistit que " s'iniciava una nova etapa a l'Ajuntamet d'Arenys de fer i entendre la política municipal". Ponsarnau considera clau la presència dels joves en aquesta nova legislatura.

Els regidors entrants: Joaquim Ponsarnau, Joaquim Doy i Francesc Montmany

Reportatge fotogràfic

CiU s'esfonsa. Els convergents continuen com a força més votada però perden dos regidors.

Manel Calvo, cap de llista convergent, ha reconegut que la seva candidatura havia estat la gran derrotada dels comicis. De poder tenir una posició fàcil com a llista més votada la Llei d'Hondt ha deixat a CiU en una situació que obligarà a fer moltes reunions i, possiblement, concessions, si vol continuar al govern d'Arenys de Mar. Malgrat això, Manel Calvo, és la llista més votada i veu diverses possibilitats que el portin al govern.

Calvo estava aclaparat i no acabava d'entendre per on s'havia escapat el vot. CiU ha perdut 10 punts respecte l'any 95. Manel Calvo ha remarcat  que estan oberts a tots els pactes per governar. Malgrat els resultats adversos tot l'equip municipal convergent, amb l'alcalde Miquel Rubirola, ha aguantat, fins a l'última hora, a la seu del partit.

Els regidors entrants: Manuel Calvo, Zenon Tomàs, Joana Asensio, Benet Maimí,   Marta Sala i Laura Dias

Reportatge fotogràfic

El PSC 'trampeja' la situació, perd un regidor, i es planteja el pacte d'esquerres.

Santi Fontbona, cap de llista del PSC, no renuncia a ser alcalde. La correlació de forces encara li donen cert marge de maniobra per poder pactar sigui per l'esquerra (responent a l'oferiment d'IC-V i ) o per la dreta amb CiU. Malgrats els resultats, que els deixaven amb un regidor menys, els socialistes estaven optimistes, sobretot, al conèixer els resultats del seu partit a la resta de la comarca i del país.

Regidors entrants: Santiago Fontbona, Gabriel Lleaó, Armand Giménez, Ramon Vinyes i Antoni Pera

Reportatge fotogràfic

IC-V proposa a Ponsarnau (ERC) per alcalde.

"El gran triomfador és Esquerra Republicana" ho ha dit Vicenç Martí, cap de llista d'IC-V, que ha afirmat contundentment que Quim Ponsarnau ha de ser l'alcalde d'Arenys. Vicenç Martí ha remarcat que "l'alcalde no ha de ser, necessàriament, el cap de la llista més votada". IC-V ha demanat públicament un pacte de forces d'esquerra i ha emplaçat Ponsarnau a ser fidel al compromís d'un 'Aire nou'.

Iniciativa per Catalunya-Verds no ha aconseguit un bon resultat. Percentualment ha pujat 1 punt però els resultats no han satisfet a la candidatura atès que no es pot considerar una millora.

Regidor entrant: Vicenç Martí

Reportatge fotogràfic

El PP, manté els dos regidors, però perd la seva posició privilegiada per pactar.

Santiago Herce ha considerat un èxit haver mantingut els dos regidors i ha insistit en remarcar el seu lleuger augment (24 vot/ 1%). En aquesta ocasió els dos regidors populars perden la seva condició estartègica d'altres legislatures que han permès que estigués els darrers vint anys al govern municipal. Cap de les altres candidatures considera prioritària l'entesa amb el PP en eles possibles pactes dels propers dies.

Regidors entrants: Santiago Herce i Maria Rosa Zaragoza

Reportatge fotogràfic

Candidatura vots % regidors
CiU 1984 32.72% 6
PSC 1690 27.87% 5
ERC 1068 17.62% 3
PP 719 11.86% 2
IC-V 498 8.21% 1

resultats electorals 1995


Última actualització a les 1.00 de la matinada. ESPECIAL CONSTITUCIÓ NOU AJUNTAMENT (3/7/99)

Edicions del 13-J
- Matí d'eleccions
- Tarda eleccions
- 8.00 tarda
- 10.00 nit
- 11.00 nit

Índex fotogràfic:
- CiU
- PSC
- ERC
- PP
- IC-V
- Una jornada singular

Índex de participació:
-
Matí
- Tarda
- Final

L'emissió de Ràdio Arenys s'ha pogut seguir tot el dia a través d'Internet (mitjançant Real Àudio). El programa especial Eleccions'99 ha començat a les 6 de la tarda

VilaWeb-Arenys farà públic, a les 8 de la tarda, el sondeig que està fent durant tot el dia RÀDIO ARENYS.

S'ha un obert un canal de xat al servidor de VilaWeb per poder comentar el sondeig i els primers resultats.

VilaWeb - Arenys ha preparat uns quadres comparatius dels resultats electorals dels darrers 20 anys.

Des de la pàgina principal ELECCIONS '99 de Vilaweb podeu accedir a tots els resultats i altres informacions generals de la jornada electoral.

Dossier Especial de Nosaltres.Com sobre les eleccions a la Generalitat Valenciana

Web especial d'eleccions del Govern Balear

 


 
 

. Catalunya té 265.000 electors més que en les municipals de 1995 (Llegir la notícia)
. Catalunya escollirà 10.000 regidors el 13-J en els 946 municipis (Llegir la notícia)
. El 87 per cent dels joves de 18 i 19 anys nascuts a Quart (Girona) no podran votar aquest diumenge (Llegir la notícia) . Dimarts passat, els cinc candidats van participar al XAT ELECTORAL convocat per VilaWeb. Un dels temes destacats van ser els possibles pactes posteslectorals. Podeu llegir-ne la transcipciór

 

corva2.gif (329 bytes)