Foc a Can Palomer

Vilaweb-Arenys/Arenys.Org
7 de novembre de 2001

Una guspira d'una soldadura ha estat la causant de l'incendi que ha cremat, aquest migdia, la casa de Can Palomer, al carrer de la Parera. El foc ha destruït gran part de les pertinences de la família Tomas-Sanz que tenia previst traslladar-se a la casa un cop acabessin les reformes que s'hi estaven fent. Les flames, malgrat la intensitat del foc, no han afectat l'estructura de l'habitatge. Una part dels documents de la família Palomer també s'han perdut, malgrat tot els documents d'interès més general ja s'havien traslladat fa uns mesos a l'Arxiu Històric.

El foc s'ha detectat als volts d'un quart de dues de la tarda. Feia uns deu minuts que els operaris que treballaven a la reforma de Can Palomer havien marxat a dinar. L'última feina que feien a la casa ha estat la causant de l'incendi. Havien estat soldant una biga de ferro al nivell del primer pis. Una guspira de la soldadura ha encès tot l'espai de la biblioteca de Can Palomer. El forat de l'escala ha fet de xemeneia i el foc ha pres amb virulència.

Les flames han cremat tota la sala de l'antiga biblioteca. Molta de la documentació dels Palomer ja no hi era perquè ha estat traslladada a l'arxiu d'Arenys, de totes maneres, s'han perdut materials importants com la col·lecció de segells. El foc ha destruït les pertinences de la família Tomàs-Sanz que eren encaixades a la biblioteca, a l'espera de traslladar-se a la casa un cop acabessin les obres de reforma.
 

     
El foc ha estat ràpid i s'ha viscut moments de tensió i nerviosisme. Mentre s'esperava l'arribada dels bombers el mateixos veïns han intentat controlar el foc mentres veien amb impotència com les flames creixien a l'interior de la casa.
     
La intervenció dels bombers ha estat decisiva per controlar el foc. Un inspecció que els tècnics municipals han fet ha primera hora de la tarda ha certificat que malgrat els danys produïts pel foc l'estructura de l'edifici no ha quedat afectada. Aquesta tarda ja s'han començat els treballs de neteja de la casa.
     

Fotografies: Arenys.Org

ARENYS.ORG / VilaWeb-Arenys 1996-2001© AMPLE 24 Sccl i els seus respectius autors