Articles de reflexió

CARTA ADREÇADA A ERC
Carles Mora
Publicada a [areny@utes]
(27-06-2003)

Carta adreçada a l'executiva d'ERC en contestació de la que em vàrem adreçar fa uns quinze dies per Ràdio Arenys, i que vaig contestar tot just l'endemà. Com que veig que també l'han "penjat" a arenyautes, em veig amb el pret i l'obligació de constar-los altra vegada. Gràcies a l'Oriol Ferran per permetre-m'ho i per convidar-me a fer-ho.

"Esperava una actitud més madura per part vostra. D'ençà que em dedico a col.laborar "desinteressadament amb la premsa local i comarcal, no havia rebut un intent de criminalització tan flagrant de la meva llibertat d'expressió. Com podeu parlar de "servitud" quan heu estat tan servils i porucs en aquests últims Quatre anys? Servils a un regidor d'un altre grup polític que ha tallat el bacallà per allí on ha volgut; servils a una actitud de relaxament i desídia que ha fet o ha permès autentics disbarats dels quals ens costarà rescabar-nos; servils a una especulació desenfrenada que s'ha ensenyorit del nostre poble; servils a una alteració del nostre entorn natural que ens aboca a un Arenys insostenible; servils a un espanyolisme ranci dels vostres companys de govern que us ha fet naufragar amb plantejaments nacionalistes gairebé nuls.

CiU mai de mai podia imaginar-se que jo faria aquest article. Ho he fet per al bé d'Arenys, astorat per la vostra mala gestió i pels disbarats i irresponsabiliats en què heu incorregut.I ho fet en el moment en què s'havia de fer perquè el meu missatge fos més eficient i eficaç. M'he limitat a deixar-me guiar, com sempre he fet i continuaré fent, per la meva ètica personal demostrada abastament pel meu tarannà: compromís amb els valors humans, denúncia de les injustícies, ajut concret a les persones necessitades i defensa de l'entorn. Això, segons vosaltres, em genera enemistats. Anem ben arreglats!!!

El meu escrit del proppassat mes d'abril a "l'Ametlla" no respira revenja, sinó reconeixement i respecte per la tasca de TOTS els polítics, siquin del bàndol que siguin. I parla d'una gestió molt ben feta, manifestada àmpliament pels mitjans de comunicació comarcals durant els quatre anys en què va governar Miquel Rubirola. El millor alcalde per Arenys! El millor gestor! I afirma que la decisió d'ERC constituí un "mal negoci per al nostre poble", cosa que vaig anunciar a l'assemblea que s'esdevindria,...i s'ha produït.

Per argumentar-ho vaig reunir més de cent fets -provinents del buidat de 12 anys de plens ordinaris- que segons volsaltres no palesaven "criteri polític". Pel contrari, vaig observar "astorat" que el recel, l'enveja i la venjança hi constituïen pseudoarguments que s'aplicaven sense cap càrrec de conciència. Sempre havia pensat que anàvem a treballar per al millor pacte per Arenys; no per al bé d'alguns interessos personals, ni per satisfer desitjos de venjança, ni per canalitzar gelosies mal viscudes.

Una de les últimes badades de les autoanomenades "forces de progrés" ha estat la fulminació del "Col.legi Cassà", que ha deixat en una actitud "tansemenfotista" a ulgun regidor negligent i fred. Sabeu que el Consell Escolar Municipal feia molt de temps que no es reunia? Així es vetlla pels interessos dels ciutadans d'un poble ? No som tots arenyencs, anem a l'escola que anem? Hi ha regidors que enraonant amb la fredor del glaç diuen que "no": " els que van a la concertada que es fotin!"

També critiqueu la meva baixa del partit. Coneixeu el fet que molts històrics d'ERC de Matró s'han donat de baixa? Esbrineu el perquè, si us interessa el partit. Respecte a la meva evolució política, jo segueixo defensant el meu país i la seva gent, com he demostrat amb moltíssimes iniciatives que hem cursat a través del MAPA, la PACAAM, el Centre Moral i Arenys d'Amunt 2000, on sobretot treballem per dignificar i reivindicar "la persona", "el país" i "l'entorn".

Cal que recordem els vostres "despropòsits" a nivell nacionalista? Us asseguro que els nostres presidents màrtirs n'enutjarien amb alguna de les barrabassades que heu fet! Us n'hauríeu de donar vergonya !

Qui ha provocat que CiU governi amb la nostra convilatana Rosa Saragossa sou vosaltres mateixos. Si haguéssiu sumat esforços fa quatre anys i fa tot just un mes, en lloc d'excloure i restar, a hores d'ara tindríem un govern de consens, com sempre hem preferit tenir ací Arenys de Munt (on s'exclou qui vol excloure's); ací donem l'oportunitat que tothom participi en el govern.

Em dol que a Arenys hi hagi gent que tingui tan mal rotllo amb els seus convilatans. Analitzeu la situació, analitzeu el vostre tarannà. Penseu que Arenys ens necesita a tots. La clau municipal poc té a veure amb la nacional ni amb l'estatal. Aquí s'ha de convidar tothom a que treballi per al poble. Excloure, a part de ser injust, és no permetre que tots els arenyencs puguin col.laborar a construir l'Arenys !

Bona Festa Major !
Visca Arenys!
Visca Catalunya!

Carles Móra

tornar a les reflexions | tornar a l'inici