Articles de reflexió

VOTEM LA BONA GESTIÓ
Carles Mora
Aparegut a 'L'Ametlla d'Arenys'

Arenys, com tots els pobles, entitats, associacions, etc., necessita una bona gestió. Només cal observar com està desenvolupant-se la política comarcal i local per apreciar que, si bé no hem perdut bous i esquelles, poc se n'hi ha faltat. En alguns llocs, la gent que ocupa les distintes regidories - malgrat que hi posin voluntat, això no vull negar-ho -, palesen una sèrie de mancances "greus" que afecten el davallar de les nostres viles; i en aquest sentit, Arenys no n'és una excepció.

Conec la gent que governa l'Ajuntament; no vull ni tinc cap dret a manllevar-los el delit de governar-nos ni la voluntat de donar servei, perquè l'Ajuntament ha fet feina, força feina. És cert , però, que hi ha hagut massa actuacions en diferents àmbits que no han estat gens afortunades i que reflecteixen les mancances a què abans al.ludia.

No n'hi ha prou amb fer feina; s'ha de fer ban feta, calculada, organitzada, sistematitzada, emprant bé els recursos humans i materials dels quals es disposa. Apel.lo una vegada més a la memòria històrica: mai un alcalde havia estat tan ben valorat - unànimement, consensuadament per tots els mitjans comarcals -, com en Miquel Rubirola, senzillament perquè va fer una bona gestió. Alguns li retreuen que és massa tibat, comparant-lo amb algun altres aspirant actual que "és més enrotllat i simpàtic". A en Miquel l'he vist sempre afable, educat i curós amb la gent que s'hi ha adreçat. Per altre banda, personalment prefereixo la gestió correcta, que ens beneficia a tots, que la gresca i barrila continuades.

Aquesta ha estat la meva il.lusió de sempre: el treball ben fet, enraonat, consensuat, sempre a l'empara de la qualitat de vida dels nostres vilatans i la realitat nacional del nostre país, que Rubirola sempre va recolzar (consulteu l'hemeroteca).

Això era el que jo desitjava des de l'assemblea d'ERC, en la qual vaig portar tota mena d'estudis i proves que demostraven fefaentment que havíem de pactar amb que havia demostrat amb fets i realitats que sabia fer gestió. Tot i que els militants de CIU ens varen oferir - a partir de la tercera trobada -, els quatre anys d'alcaldia i les regidories que desitgéssim, l'assemblea (en què es varen produir irregularitats) no va acceptar-ho, estava en el seu dret, això és un dels aspectes de la democràcia: "una persona, una voluntat, un vot", i cal respectar-ho.

De totes maneres, continuo pensant i dient que des del punt de vista de la gestió vàrem fer un mal negoci al poble. A pesar d'haver treballat -n'estic segur -, amb il.lusió i tossuderia, s'han fet disbarats que es
podien haver evitat (repasseu des de les dimissions que hi ha hagut, passant per la barbàrie urbanística i la tala d'arbres centenaris, la irracionalitat de la piscina i tant i tants i tants altres!!!

Estic segur - i és per això que ho defenso -, que si haguéssim pactat ERC/CIU, aquest front nacionalista - inextrapolable globalment a àmbits nacionals, atès que cada acotació geogràfica té les seves particulars personalitats polítiques i socials -, no haguéssim comès tantes errades.

Espero que n'aprenguem.

Dono les gràcies a tots els polítics que treballen actualment per a la nostra gent, siguin del partit que siguin; això els honora. Cal, però, anar al gra: la societat en què vivim necessita persones capaces de portar a terme la gestió més escaient i optimitzada per a la nostra gent i el nostre país. I Rubirola, si surt escollit, sabrà fer-ho!. Arenys i els arenyencs ho agrairan en el present i de cara al futur.

 

Carles Móra

tornar a les reflexions | tornar a l'inici