L'inici de campanya omple de pancartes i cartells els carrers i les places
La penjada de cartells a mitjanit ha estat el tret de sortida d'una campanya electoral que s'anuncia intensa als dos Arenys. El simbolisme de penjar el primer cartell no va ser només un acte testimonial, sinó que va anar acompanyat del treball ràpid i efectiu de nombrosos grups de militants i simpatitzants de les diferents candidatures.

Els socialistes van ser el primer grup que vam poder trobar, perquè el nostre punt de partida era la 'Placeta', i a ells, per sorteig, els havia tocat aquestes cartelleres.

Allà vam poder trobar l'alcaldable Santi Fontbona enganxant els seus propis cartells, acompanyat de "l'intrèpid equilibrista" Ramon Vinyas.

El lema d'aquesta campanya: Junts farem Arenys de Mar molt millor. També es podia llegir una frase més general: el millor per tu, el millor per tothom.

Com anecdota, un camió-ploma penjava a contrarellotge, de costat a costat de Riera, unes grans pancartes. Hores més tard, el mateix camioner penjava les de CIU.

De la Plaça de l'Església vam continuar la nostra 'cacera' fotogràfica riera avall. En arribar al capdavall, ja vam veure que haviem fet tard. En pocs minuts els diferents partits havien pres un espai que s'estrena com a 'cartellera electoral'.

Un cop ocupades totes les baranes, pels militants comença la tasca més difícil: pendre escala i paciència. En una d'aquestes pancartes podem llegir les consignes de CIU: 'Arenys som tots' i 'Per un Arenys equilibrat, convivencial i de qualitat'.

De resquitllada vam ensopegar amb els d'ERC. Els vam seguir fins a Sa Boada, amb l'esperança de trobar algun altre candidat...

Però Sa Boada ja havia estat "envaïda" per tots els fronts que combatien aquesta nit. ERC es feien seva una barana que ningú havia valorat. "- Per aquí passa molta gent que ve de l'estació"- afirmava Teresa Lloret.

Deixem Sa Boada i, abans que sigui massa tard, ens dirigim a l'Arenys Nou. L'objectiu: trobar la resta de candidats. Ens sorprèn la velocitat amb què s'ha maquinat aquesta penjada electoral. Encara no ha passat una hora de mitja nit, i per tot ja hi ha cartells i pancartes. Hem tornat a arribar tard.

Trobem, però, en Quim Doy, fent un segon 'repàs'. Un diseny més atrevit acompanya les banderoles dels d'Esquerra, amb un lema, però, més clàssic: Un Arenys de tots. Tenim sort. Ens anuncien que en Quim Ponsarnau se l'ha vist a la Riera, a l'alçada de Sa Clavella.

A mig camí trobem en Benet Maimí col·locant una darrera pancarta. Ens acompanyarà fins a la seu de CIU on trobarem en Miquel Rubirola, qui cedeix fàcilment a fer-se la foto amb els cartells electorals del seu grup.

A la recerca del tercer candidat ens assabentem que no trobarem la candidata del PP, Rosa Zaragoza. Sembla ser que no els han arribat els cartells.

Trobem en mig de la riera un atrafagat Quim Ponsarnau coordinant tot el desplegament d'Esquerra. Quan no està indicant quin fanal pertoca al grup i quin no, està parlant per telèfon amb altres militants del grup que empancarten altres zones d'Arenys... i si té un segon, es posa a descarregar banderoles. Així que mirem de no atabalar gaire i, a prop de les dues de la matinada, comencem a fer trucades per mirar de trobar els candidat que ens falta.

Finalment trobem en Vicenç Martí. Es troba prop del local d'ICV, a Doedes. L'enxapem col·locant un dels darrers cartells de la nit. El lema: Arenys amb tu té futur.

Per un moment ens passa pel cap d'acostar-nos a Arenys de Munt, però potser ja no són hores. Potser ho deixarem per d'aquí a quatre anys.

Demà, quan els arenyencs es llevin per anar a treballar, o els nens es dirigeixin a escola, descobriran un Arenys de Mar que durant dues setmanes haurà de conviure amb una estesa de cartells, banderoles i pancartes.