SANTUARI DE NÚRIA

La visita a la Vall de Núria l’hem començat pel Santuari. Vàries estàtues, que són, Sant Bernat d’Aosta, patró dels excursionistes i esquiadors, Sant Josep, tothom sap qui és... Sant Gil, patró dels pastors, Sant Bernat Amadeu, constructor del primer sant Vari. Santa Maria, reina dels Sants.

El santuari té dos vitralls al fons, hi presideix el cambril amb la imatge de la Verge de Núria, al costat una escala ens deixa pujar fins a dalt, al segon pis, on hi ha la Verge en una “vitrina” amb una corona que no la toca. Una estàtua de fusta que representa un escolanet que demana. Cada any els bombers posen una etiqueta seva i un calendari. Sortint del cambril, trobem l’olla i la campana. 


Santuari de Núria

Segona cosa que hem fet ha estat anar fins a l’Auditori i veure un dels documentals que es fan sobre la Vall de Núria, el que hem vist nosaltres era una vaca i altres animals qui ens explicaven coses, molt bonic i de molt d’interès en general l’audiovisual. 

No podíem pas fer una volta i no arribar-nos fins a l’ermita de Sant Gil. Hem trepitjat neu i hem arribat fins a l’ermita del patró dels pastors... hi ha un quadre que el representa a ell, i també al damunt de la porta hi ha l’olla i la campana.


Ermita Sant Gil

tornada dia 10 febrer