Pràctiques amb el nou trípode de rescat del Parc d'Arenys

Com cada mes, s'organitza unes pràctiques per la formació del personal del parc. El passat día 15 i el proper 29 de setembre la pràctica té com a tema el rescat en pous, aprofitant que vam adquirir un trípode de rescat.

La pràctica es va basar en el procediment, desde que es treu el trípode de la funda, fins que es fa baixar al rescatador a dins el pou. Està clar que el primer que cal fer és evaluar la zona i el tipus de servei, pel que s'ha decidit que el més operatiu i efectiu serà baixar amb l'ajuda del trípode.

La part important de la pràctica és, doncs, aprendre a muntar i fer servir el trípode.

Aquest vé dins una bossa desmuntat, pel que és important que tots els passos es segueixin correctament, per tal d'evitar possibles accidents.

A més, aquest trípode utilitza una corda d'escalada, pel que facilitza la tasca de fer polipasts i és un material de fàcil substitució i manupulació.

Un cop s'ha muntat, es col·loca en la posició ideal per treballar amb seguretat i es procedeix a baixar al rescatador amb l'ajuda de la manivela, equipat aquest amb un equip d'aire degut a que, segons el pou i el tipus de servei, la concentració d'oxógen a l'intrior del pou pot ser massa baixa.

Amb el rescatador a dins el pou, i un cop hem sigut capaços de fer-lo sortir, es comprova que realment aquest aparell funciona i és només qüestió de pràctica per muntar-lo amb més rapidesa.

 

Ara ja estem preparats per poder fer-lo servir en un servei real.