caparxiu.gif (13580 bytes)

1/11/97

triangle.gif (159 bytes) Diners per acabar la Riera CiU ha presentat una esmena als pressupostos de l'Estat pel 1998 exigint que el govern destini mil milions de pessetes per les Rieres del Maresme. Aquesta quantitat és la mateixa que el PP ja s'havia compromés a invertir aquest any i no ha arribat al Maresme. Aquesta inversió permetria acabar les obres de les rieres d'Arenys i d'Alella i començar alguns projectes com el de Canet.

L'Ajuntament d'Arenys ja ha el·laborat un informe sobre la rierada de la setmana passada i demana a la Junta d'Aigues que revisi els defectes que s'han detectat a l'obra de cobriment de la Riera.


31/10/97

triangle.gif (159 bytes)Les teranyines d'Arenys faran la veda gironina Així ho han proposat a la Generalitat. Les confraries barcelonines van demanar començar la veda el primer de desembre per tenir més temps per fer els tràmits de petició dels subsidis d'atur. Les teranyines d'Arenys que bàsicament pesquen cap a les costes de Girona van demanar fer l'atur biològic entre el 15 de novembre i el 15 de gener, els terminis de veda que havien proposat les confraries gironines. La Confraria arenyenca ja s'ha afanyat a fer els tràmits oportuns per aconseguir els ajuts de la Generalitat.

triangle.gif (159 bytes) Propostes pel Cap de Setmana:

  • A l'Ateneu, el Ball del Panellet amenitzat per Esteban 'La voz de Miami'(ds. 2/4 11 nit)
  • A la Placeta de l'Església, Sardanes amb la cobla Principal de Collblanc (dg, migdia)
  • Al Casino, homenatge al soci (dg, 11 matí)
  • Al Cinema Casal, Cara a cara amb J.Travolta i N.Cage i De Jungla a Jungla de Walt Disney.

Prepareu els trastos vells que volgueu llençar. Dimarts recollida al costat de ponent de la Riera. Les andròmines es poden treure a partir de les 10 de la nit de dilluns.

triangle.gif (159 bytes) Ernest Canyada guanya el Premi Iluro amb un estudi del sindicalisme tèxtil a Mataró. Canyada, barceloní, és llicenciat en Història per l'UAB. El jurat va concedir un accessit, fet gens habitual en aquest premi, a Maria Assumpció Zapata, d'Argetona, per un treball sobre 'les jurisdiccions locals al pas de l'edat mitjana a l'edat moderna. El Premi Iluro està dotat en 1.250.000 pessetes i aquest any s'hi han presentat 14 treballs.


30/10/97

triangle.gif (159 bytes) La Policia Local d'Arenys de Mar ha tancat el dipòsit de detinguts arran de l'auto dictat pel titular del Jutjat núm. 1 d'Arenys. El jutge ha ordenat que la Policia Local precinti el seu dipòsit de detinguts a l'espera de rebre un informe dels serveis tècnics municipals i un altre de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries de la Generalitat referent a les condicions d'higiene, salubritat i seguretat tant de les instal.lacions destinades als detinguts com de les persones encarregades de la seva custòdia. També ha sol.licitat un informe del Metge Forense del Jutjat determinant les condicions higièniques d'aquestes instal.lacions per saber si poden acollir amb garanties als detinguts i als funcionaris.

L'Ajuntament, per la seva part, habilitarà en les properes hores un espai a les mateixes dependències de la caserna de la Policia per acollir les persones que puguin ser retingudes (no detingudes) mentre duri aquesta situació. Mentre es mantingui el tancament delCentre d'Atencions, aquest no podrà acollir cap detingut provinent dels Jutjats ni del cos de la Guàrdia Civil. L'auto judicial ha estat dictat arran de les diligències posteriors a la denúncia presentada per un agent de la Policia Local que va ser agredit per un detingut el passat 20 d'octubre.

triangle.gif (159 bytes) Para el temporal i augmenta el fred Aquest matí el mar semblava una bassa d'oli després de 24 hores intenses amb onades de fins a cinc metres. El temporal va provocar greus problemes al trànsit ferroviari. Les onades saltaven damunt de la via i van obligar a reduir la circulació a la via de muntanya. La vista del temporal arran de mar era impressionant. Al port d'Arenys només va sortir el quillat Sinera, d'estructura metàl·lica i més resistent que la resta. A la tarda, pràcticament no va haver-hi subhasta del peix i els peixaters van entretenir-se fent pràctiques amb el nou sistema informàtic que be aviat es farà servir a la subhasta de la tarda. I paral·lelament avui les temperatures han caigut de ple. Al Montnegre s'han aixecat vorejant els 0 graus i arran de mar les més càlides no arribaven als 10 graus.

triangle.gif (159 bytes) El català llengua de l'Administració Pública al Maresme Tot els ajuntaments de la comarca han aprovat adoptar el català com a llengua de l'administració. Això els compromet, entre altres temes, a vetllar i definir el nivell de català que han de tenir els seus treballadors. El Maresme és la segona comarca de Catalunya que arriba a aquest acord.

triangle.gif (159 bytes) Josep Maria Pons i Guri al Premi Iluro. L'historiador arenyenc J.M. Pons i Guri donarà aquest vespre una conferència sobre 'les escoles nàutiques del Maresme als segles XVIII i XIX'. L'exposició de Pons i Guri precedirà la lectura de l'acta del Premi Iluro de monografia històrica. 11 treballs s'han presentat per aconseguir aquest emblemàtic guardó. A 2/4 de vuit del vespre, a la sala d'actes de la Caixa Laietana


29/10/97

triangle.gif (159 bytes) Renuncia de regidors per partida doble. Ignasi Moreno i Marià Pérez faran efectiva, al ple municipal d'aquesta nit, la seva renúncia del càrrec de regidor. Ignasi Moreno(PSC), alcalde d'Arenys en període 1987-1995, deixa el seu càrrec per motius professionals atès que està impulsant un projecte empresarial d'exportació pesquera al Sahara Occidental. Marià Pérez (CiU), fins avui regidor d'Ensenyament, Informació i Joventut, també ha argumentat motius de dedicació laboral per renunciar al càrrec. PSC i CiU encara no han anunciat qui seran les persones que ocuparan els càrrecs vacants.

El Ple aprovarà diversos punts relacionats amb els serveis de recollida de brossa, serveis de neteja d'edificis municipal i manteniment de jardins i les Ordenances fiscals de l'any vinent. La sessió començarà a les 9 de la nit i pot seguir-se en directe a través de Ràdio Arenys (91.2 FM)

triangle.gif (159 bytes) Els terminis de la veda de les terenyines Els pescadors d'encerclament volen retardar quinze dies l'inici de la veda. La proposta s'ha de concretar les properes hores, però les confraries suggereixen que els dos mesos l'atur biològic comencin el 1 de desembre. D'aquesta manera elspescadors tindrien més temps per tramitar els subsidis d'atur davant del Departament de Treball. L'acord amb que van arribar els pescadors amb el DARP, el cap de setmana passat, era que la Generalitat pagava el 50 % de l'aturada i els pescadors podien decidir quan començava la veda.


27/10/97

triangle.gif (159 bytes) Les teranyines tornen a mar. Aquesta nit els pescadors de nit del port d'Arenys han tornat a sortir a la mar després que s'arribés a un acord per desconvocar la vaga que mantenien des de mitja setmana. El DARP ha acceptat subvencionar l'atur biològic de dos mesos en un cinquanta per cent. La proposta inicial dels pescadors es que la veda comenci el proper 15 de novembre.


25/10/97

triangle.gif (159 bytes) Vaga de les terenyines. La flota pesquera d'encerclament d'Arenys s'ha afegit a la vaga que des de la setmana mantenen els terenyinaires de la costa de Girona i alguns ports de Tarragona. Els pescadors reclamen una temporada de veda subvencionada per l'Administració. El conflicte s'ha agreujat, segons fonts de la Confraria d'Arenys, arran de les declaracions del conseller Marimon de subvencionar el 50% de l'aturada biològica i el desmentiment posterior per part la Direcció General de Pesca. Durant el cap de setmana hi ha reunions a Barcelona entre representants de les confraries i l'administració.
Per conèixer més detalls de la situació de la flota pesquera arenyenca us convidem a llegir el reportatge
'La Pesca a Arenys'. També ATV-Arenys tracta el tema de las vedes pesqueres i la necessitat de donar un descans al mar en un reportatge de Pep Quintana.


25/10/97

triangle.gif (159 bytes) Reportatge sobre la Riera La Web d'Arenys ha fet un reportatge sobre la rierada que dimecres va sorprendre Arenys i va posar a prova les obres de canalització i cobriment. El reportatge també inclou la valoració que ha fet l'Ajuntament i una nota d'Iniciativa per Catalunya-Els Verds que reclama que l'obra de canalització de l'últim tram de la Riera s'inclogui en els Pressupostos Generals de l'Estat.


24/10/97

triangle.gif (159 bytes) Propostes pel cap de setmana:

  • Presentació del llibre 'L'escàlem' de Mn. Martí Amagat. A la Biblioteca. (dg. 2/4 1 tarda)
  • Cinema Casal: COP LAND amb De Niro, Liota, Stallone & Co. (ds,dg i dl)
  • Teatre Principal: El Doctor Solé presenta 'Final de Curs' (ds, 2/4 11 nit)
    i el Teatre l'Arca, l'espectacle infantil 'MarcoPolo' (dg, 6 tarda)
  • Gran Ball amb els saxos d'en Joan. A l'Ateneu. (dg, 2/4 7 tarda)

 

triangle.gif (159 bytes) Problemes a la Riera. La rierada d'ahir ha posat de manifest alguns defectes importants dels sistemes de desaiguat de l'obra de cobriment. El punt més conflictiu va ser la cruïlla del Rial de sa Clavella i la Riera. L'aigua sobreexia dels desaigües i continuava per damunt de la Riera fins davant de l'Ajuntament. Paral·lelament els embornals de la Riera van quedar coberts de fulles i sorra i no van poder fer la seva funció. Mentre va durar la tempesta va baixar un pam d'aigua per sobre la Riera coberta.

Segons les dades recollides pel meteoròleg Antoni Sintes, la tempesta, que va durar uns vint minuts, va deixar 27 litres d'aigua per metre quadrat. Segons fonts de la policia local, pel Rial de sa Clavella va ser per on va baixar més aigua. El sistema de canalització que s'hi ha acondicionat sembla del tot deficient. L'Ajuntament ha encarregat un informe de la rierada per intentar buscar les solucions tècniques als problemes que crea la nova obra.


23/10/97

triangle.gif (159 bytes) Treguin els cotxes de la riera! L'històric missatge d'alerta de la Polícia Local ha tornat a sonar aquest migdia per la Riera d'Arenys. L'intensa pluja que ha caigut, als volts de la una de la tarda, ha provocat dues rierades: la d'Arenys de Munt, que baixava per la nova canalització i la d'Arenys de Mar que baixava per sobre el nou paviment. Durant més de vint minuts ha baixat un pam d'aigua pel mig de la Riera i no es podia travessar a peu. Els embornals de la cruïlla del Rial de sa Clavella s'han embussat i encara ha augmentat més el volum d'aigua que sobreexia. De totes maneres la Riera tornava al seu llit just a l'arribar al pas de la carretera N-II.
L'aigua ha inundat parcialment la carretera al Rial Llarg, davant del Caprabo. La rierada ha provocat molta espectació i molts veïns s'han concentrat a la part baixa de la riera a veure baixar l'aigua. La previsió d'Antoni Sintes, meteoròleg local, és que l'alerta de pluges és manté per les properes 24 hores.


22/10/97

triangle.gif (159 bytes) Els avis de les residències geriàtriques i les persones amb problemes de mobilitat poden sol·licitar el servei de préstec de la Biblioteca via telèfon. L'objectiu és donar a conèixer els serveis de préstec de revistes, llibres, vídeos i discs compactes de què disposa la Biblioteca a tots els centres de gent gran, perquè els avis puguin disposar-ne.  Les persones que per raons de salut no puguin desplaçar-se fins a la Biblioteca, poden sol.licitar el préstec de llibres o altres materials trucant al telèfon 792 32 53. Els animadors culturals i un objector de consciència que realitza la PSS a l'Ajuntament seran els responsables de fer arribar aquest material a les persones interessades.


21/10/97

triangle.gif (159 bytes) Informació al Fòrum L'Ajuntament ha penjat al Fòrum una
nota de premsa amb les estadístiques d'ús de la zona blava de
la Riera
. Un bon moment per donar la vostra opinió sobre el
tema.
El Fòrum també recull una salutació d'una noia italiana i d'un
alacantí que demana pels internautes de Sant Pol.
Saludeu-los!


20/10/97

triangle.gif (159 bytes) Cinemes nous per la primavera. L'empresa Albada Star, promotora de l'espai d'oci i un cinema multisales als terrenys de l'antiga Muvisa, ha anunciat que el mes de març s'inaugurarà el nou edifici. Aquests últimes dies d'octubre preveuen acabar tota la coberta exterior i dedicar els propers mesos a la decoració i habilitació dels interiors. L'estrena dels nous cinemes coincidirà en els dies de l'entrega dels Oscar. Aquesta informació arriba justament en un dia de dol pel cinema per la mort de Pilar Miró.


17/10/97

triangle.gif (159 bytes) Arenys a Altariba Aquesta tarda s'ha inaugurat a Altariba, població occitana agermanada amb Arenys, la Fira comercial de Tardor. L'Ajuntament d'Arenys hi ha portat un stand on intenta mostrar com és Arenys de Mar. A la fira també hi tenen representació els municipis d'Hermansburg (Alemanya) i Fontanelle (Itàlia) que també estan agermanats amb Altariba.
L'stand arenyenc és el mateix que va presentar-se a la Fira de Calella. Per fer més festiva la presència arenyenca a l'stand s'oferiran tastets de pa amb tomàquet amb embotits i seitons. La Web d'Arenys és la novetat de la representació arenyenca. Un ordinador, en local, presenta tota les pàgines de la Web i d'ATV-Arenys per aquest motiu s'ha fet
una portada especial en francès.
Altariba, Auterive en francès, està situat al departament de l'Alta Garona, a 40 quilometres de Tolosa de Llenguadoc damunt de la carretera que porta a Foix.


16/10/97

triangle.gif (159 bytes) Festa de la Gent Gran Fins diumenge hi ha una programació d'actes dedicats a la Gent Gran. Demà, dissabte hi organitzades visites de la població a les comunitats d'acolliment de gent gran i diumenge, a la tarda, la festa principal amb un espectacle musical-teatral-humorístic als Seràfics.


15/10/97

triangle.gif (159 bytes) Calamarenys 97 Durant quinze dies, el calamar és el principal protagonista de les cuines dels restaurants arenyencs. 14 establiments han preparat menus especials amb el calamar com a ingredient principal. Aquest nit es fa el primer sopar de Calamarenys 97 al Mont Calvari. Els menus d'aquests dies oscilen entre les dues i les sis mil pessetes segons el restaurant.


14/10/97

triangle.gif (159 bytes) Crítiques a la Generalitat per les Rieres La Plataforma contra el soterrament de la Riera d'Arenys de Munt ha fet públic un comunicat on crítica la política de la Generalitat respecte a les Rieres del Maresme. El col·lectiu mediambientalista arenyenc critica molts aspectes del Pla de Rieres del Maresme i acusa a l'Administració de no conèixer la comarca i no saber com és la seva estructura hidrològica.


12/10/97

triangle.gif (159 bytes) Companys: procés a Catalunya és la pel·lícula que tanca el cicle de projeccions 'Cinema i Alliberament Nacional' que s'ha fet, des del cap de setmana passat, arran de les Terceres Jornades Independentistes. L'historiador d'Arenys de Munt, Agustí Barrera, autors de diversos llibres sobre Lluís Companys, farà la presentació de la pel·lícula i participarà al debat posterior. La projecció es fa a les 7 de la tarda, al Teatre Principal Podeu trobar més informació al programa de les plana informativa de les Jornades on també hi ha nombrosos links a les diferents situacions nacionals que s'han presentat aquests dies a Arenys.


11/10/97

triangle.gif (159 bytes) Nacions i Indepedència a l'Europa actual és el titol que enmarca la taula rodona que es farà aquesta tarda (7 h.) en el marc de les Terceres Jornades Independentistes. Hi participen els periodistes Llibert Ferri i Vicent Partal, el polític Joan Huguet, el sociòleg Antoni Estradé i l'alcalde d'Arenys. A la nit (10 h.) es reprenen les projeccions de cinema amb la pel·lícula txetxena 'El presoner de les muntanyes' de Sergei Bodrov.
Podeu consultar el
programa a les plana informativa de les Jornades on també hi ha nombrosos links a les diferents situacions nacionals que s'han presentat aquests dies a Arenys
Paral·lelament, aquest vespre hi ha Botifarrades independentistes, organitzades per Maulets, a Mataró, Premià de Mar i Argentona, comencen entre les vuit i les nou del vespre.


10/10/97

triangle.gif (159 bytes) Diners per les Rieres. La Junta d'Aigues de la Generalitat invertirà 250 milions de pessetes, els propers tres mesos, en petites actuacions a Vilassar de Dalt, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Pineda. Dilluns es previst que els tècnics de la Generalitat obrin les pliques per tres projectes que es realitzaran a compte del Pressupost d'aquest any.
Totes les obres de les Rieres del Maresme han quedat mig aturades d'ençà que el conseller Artur Mas va considerar que no era un tema prioritari. Les aportacions de l'Estat al Pla de Rieres també han quedat mig aturades i només ha mantingut la seva inversió a les obres d'Arenys de Mar i Alella 10/10/97

triangle.gif (159 bytes) 'Yol' reobre el segon cap de setmana de les Terceres Jornades Independentistes d'Arenys. Aquest any el tema de les jornades és 'Cinema i Alliberament Nacional'. Aquesta nit es projecta la pel·lícula kurda Yol i es previst que hi assisteixi un membre del Partit Democràtic del Kurdistà. Aquest cap de setmana, paral·lelament al programa de projeccions i ha diversos actes públics i taules rodones.


9/10/97

triangle.gif (159 bytes) L'Institut Català de Finances s'ofereix als empresaris del Maresme per ajudar-los a finançar tot tipus de projectes. L'any passat l'ICF va concedir a empreses del Maresme un prestec de 150 milions de pessetes i cinc avals per un import de 290 milions de pessetes. L'ICF disposa de 13.000 milions de pessetes per destinar a inversions empresarials. A la web tenen un complet servei d'informació.


8/10/97

triangle.gif (159 bytes) 75 anys de l'Escola de Canet. L'Escola Universitària de Teixits de Punts de Canet de Mar celebra aquest curs els seus setanta cinc anys d'història. La inauguració del curs ha servit per reflexionar sobre la crisi que ha patit el sector, un dels més castigats d'ençà els primers cracks econòmics dels anys setanta. Els empresaris consideren que el gènere de punt té un futur pròsper si s'encara amb decissió. L'Escola de Canet no té web però podeu visitar la Web de Canet que en parla.


7/10/97

triangle.gif (159 bytes) Rieres i Pressupost de l'Estat. Sis obres del Pla de Rieres del Maresme han estat incloses, per ara, al Pressupost de l'Estat pel al 1998. De totes maneres només la Riera de Canet té una assignació concreta de 150 milions de pessetes dels més de 1.200 milions que costa l'obra. Les rieres d'Arenys de Munt, Teià, Tiana, Valldeix i l'interceptor de Mataró hi són incloses en una partida específica a partir de l'any 99 fins al 2.001. La inclusió de les obres al pressupost facilita que ja es puguin licitar i l'Estat pot finançar-les per vies extrapressupostàries. El Partit Popular diu, segons publica El Punt, ha prioritzat les obres de les rieres perque el Ministerio de Medio Ambiente "és sensible i no pas perque CiU li hagi recordat".


6/10/97

triangle.gif (159 bytes) L'alcalde respon al Fòrum les primeres preguntes adreçades a l'Ajuntament. VilaWeb-Arenys i l'Ajuntament d'Arenys van acordar obrir un canal informatiu sobre el procés d'ordenació de la Riera. L'Ajuntament es compromet a informar a través del Fòrum de VilaWeb - Arenys de totes les novetats i l'actualitat entorn a l'obra de la Riera. Les primeres contestes de l'alcalde Miquel Rubirola no s'han cenyit només a la Riera i també ha donat resposta a altres temes.


5/10/97

triangle.gif (159 bytes) 35 anys de 'Love me do' i per celebrar-ho Ràdio Arenys va emetre, ahir a la tarda, un programa especial de cinc hores de durada. 'Love me do' va ser el primer single que van treure The Beatles. Albert Franco, beatlemaniac de Ràdio Arenys, ha estat mig any preparant aquest programa especial. A Internet hi ha la Love Me Do's Homepage un bon lloc per entrar i perdres per la infinitat de webs dedicades als Beatles


3/10/97

triangle.gif (159 bytes) Cinema i Alliberament Nacional. 'La Agenda Oculta', 'Yol', 'Días Contados'. 'Els baguls del retorn' són alguns dels titols de les pel·lícules que es projecten a les III Jornades Independentistes d'Arenys. Les primeres projeccionshan tingut un gran seguiment de públic. El cap de setmana vinent també hi haurà debats i presentacions de diversos projectes vinculats a l'independentisme. Podeu consultar el programa a les pàgines de les Jornades.

triangle.gif (159 bytes) L'Alexia ha obert el primer cibercafè arenyenc. El nou espai s'ha situat en una zona que s'ha reformat al primer pis de la cafeteria. Hi ha tres ordinadors connectats a Internet a través d'una línea XDSI. La connexió costa 500 pessetes la mitja d'hora. També s'ha adequat una sala de conferències i reunions. Visiteu la seva web.


2/10/97

triangle.gif (159 bytes) Cursos de formació per aturats menors de 25 anys organitzats pel Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Els cursos són de quiromassatge per a la tercera edat i de formació d'animadors per la gent gran.
Les persones interesades poden adreçar-se a l'oficina de Promoció Econòmica situada a l'antiga Llotja de Pescadors al port d'Arenys de Mar. (Tel. 792 26 01) El cursos són subvencionats per la
Diputació de Barcelona.


1/10/97

triangle.gif (159 bytes) El meu trosset de ciberespai és la web que està fent l'arenyauta Adolf Mateu. Hi explica els seus gustos, les seves dèries i fins i tot hi presenta la seva feina.

triangle.gif (159 bytes) Informació sobre la Riera. VilaWeb-Arenys i l'Ajuntament d'Arenys han arribat a un acord per obrir un canal informatiu sobre el procés d'ordenació de la Riera. L'Ajuntament es compromet a informar a través del Fòrum de VilaWeb - Arenys de totes les novetats i l'actualitat entorn a l'obra de la Riera.